Flippereitä oli 20 vuotta sitten baareissa ja huoltoasemilla. Sitten ne ovat kadonneet. Videopelit ja hedelmäpelit vaikuttivat tähän. Nyt ne saattavat olla tulossa takaisin. Näin ainakin uskovat uudet flipperiyhtiöt, jotka sanovat, että niiden koneiden kysyntä on kasvussa. Tietokonepelien uskotaan luoneen niille uutta kysyntää. Onhan ollut flipperiaiheisia tietokonepelejä. Nyt halutaan pelata taas oikeaa flipperiä. Käytettyjenkin flipperien hinnat ovat nousseet hurjasti.


Uusiin flippereihin tulee tietenkin uusia innovaatioita. Lasilevystä flipperin päällä tulee läpinäkyvä näyttö, jolla voidaan näyttää räjähdyksiä ja muuta grafiikkaa. Samanlaista tekniikkaa on käytetty suihkuhävittäjien heads-up-näytöissä (HUD), mutta tämä on heads down.


Uusia flippereitä suunnittelevat ainakin yhtiöt nimeltään Heighway Pinball ja Stern Pinball. Stern Pinballin laitteiden kysyntä kasvoi viime vuonna 30 %, joten yhtiön mukaan kiinnostus on kasvamassa.0


Yhtiöt suunnittelevat myös tuovansa flippereihin mahdollisuuden rekisteröityä web-sivulle ja tunnistautua koneeseen, ehkä käyttäjätunnuksella ja salasanalla.  Pelin tulos voidaan lähettää Facebookiin ja sitä voidaan vertailla toisten tuloksiin paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.


Pelaamisen maksaminen tapahtuu online-tililtä tai tekstiviestillä. Kolikoita ei enää tarvita, joten niitä ei enää tarvitse erikseen peliä varten hankkia.


Stern Pinball on lisännyt koneisiinsa QR-koodit, joiden avulla pelaajat voivat oppia pelin säännöt.


Jersey Jack Pinball on lisännyt ensimmäiseen peliinsä, nimeltä Wizard of Oz, koneen takapäätyyn ison LCD-näytön. Se viihdyttää sekä pelaajaa että muita peliä seuraavia.


Pelien käyttövarmuus on tärkeä asia, koska rikkinäinen peli ei tuo rahaa omistajalleen. Laitteissa on satoja liikkuvia osia, joita hakkaa pelissä liikkuva teräskuula. Perinteisesti kuulan liikkeitä on koneissa seurattu mekaanisilla mikrokytkimillä, jotka kuluvat käytössä. Heighway Pinball on ratkaissut ongelman käyttämällä solid-state-sensoreita, jotka eivät tarvitse kosketusta kuulaan. Espanjalainen Quetzal Pinball käyttää peleissään avoimen koodin ohjelmistoa, jota kuka tahansa tarpeellisilla ohjelmointitaidoilla varustettu henkilö voi muokata poistaen havaittuja ohjelmavirheitä. Flippereistä ei kuitenkaan koskaan tule täysin käyttövarmoja, koska niissä voi olla 3 500 osaa, joita yhdistää puoli mailia johdotusta.


Alkuperäinen uutinen on luettavissa osoiteessa:

http://www.bbc.co.uk/news/technology-21200001