Sensory Acumen on kalifornialainen yritys, jonka yrittää tuoda tietokonepeleihin mukaan hajut. Yrityksen tuotteen nimi on GameSkunk. Se syöksee hajuja kohti ihmisiä, kun he pelaavat videopelejä.


Laitteen on tarkoitus tuoda uusi ulottuvuus peleihin. Aikaisemmin peleihin on saatu upea kuva ja ääni, nyt mukana on myös haju, jos yritys onnistuu. Kehitystyössä on mennyt viimeiset kolme vuotta.


Idea sinänsä ei ole uusi. Sitä kokeiltiin elokuvissa 50 vuotta sitten. Samaa ideaa yrittää toteuttaa toinenkin uusi yritys, nimeltään Scent Sciences. Menetelmät eroavat, mutta haasteet alalla ovat suuret. Pitää mm. löytää kumppaneita, jotka haluavat yhdistää hajun elektroniikkaansa tai peleihinsä.


Idea GameSkunkiin tuli Sensory Acumenin perustajan Charlene Colemanin aviomieheltä, joka on innokas pelaaja. Hän halusi pelikokemuksen sisältävän myös hajun. Coleman, joka oli aikaisemmin työskennellyt Sonylle ja Panasonicille, päätti perustaa idean pohjalle yrityksen.


Pari investoi yritykseen omaa rahaansa. He hankkivat hankkeeseen viiden henkilön tiimin, sekä softa- että laiteinsinöörejä. He toivat mukaan hajujen ja makujen tutkijoita ja alkoivat rakentaa prototyyppiä. Yritys on valittu osaksi Startup Americaa.


Viimeisin laiteversio, jonka yritys esittelee CES-messuilla, voidaan yhdistää tietokoneeseen USB:n kautta tai toimia langattomasti, joten se toimii myös pelikonsolien kanssa. Se sisältää patruunoita, joissa on tarvittavat hajut. Haju saadaan ulos kompressorilla, tuulettimia ei ole. Haju saavuttaa pelaajan noin metrin päähän 3 sekunnissa.


Seuraavaksi Coleman aikoo vakuuttaa pelien tekijät. API:n kautta pelien tekijät voivat ohjelmoida hajuja ohjelmiinsa.


Uutisen alkuperäislähde on alla olevassa osoitteessa.

http://news.cnet.com/8301-32973_3-57560306-296/ces-2013-139-startups-and-one-that-stinks/