Iso-Britannian korkein oikeus määräsi torstaina 28.2.2013 kuusi internetoperaattoria torjumaan pääsyn asiakkailtaan usealle torrentsivustolle. Sivut ovat Kickass Torrents, H33T ja Fenopy. Kyseiset operaattorit kattavat 94  % langattoman Internetin markkinoista Iso-Britanniassa.  Päätös käytännössä tuhoaa uutisen mukaan nämä sivustot maassa. Tapauksen toivat oikeuteen suuret levymerkit ja sitä tuki Motion Picture Association. Kaikki torjutut sivustot ovat merkittäviä pelaajia.

 

Minun mielestäni päätös on merkittävä. Sen pitäisi estää periaatteessa maksullisen aineiston jakelun ilmaiseksi piraattiversioina.

 

Sinänsä on hyvä, että tekijänoikeuden alaisen materiaalin torrentjakelu yritetään kieltää. Tekijänoikeus on Suomessakin turvattu jo perustuslaissa. Tekijät tarvitsevat tulonsa materiaalista, jota he tekevät. He elävät siitä.

 

Kiellon käytännön toteutukseen liittyy kuitenkin ongelmia. Pirate Bayn blokkaamisen jälkeen sille on ilmaantunut proxyja, joista löytyy listojakin. Proxyjen kautta käyttö sujuu ongelmitta.

 

Ei ole oikein, että piraatit kiertävät säännökset. Jokainen taiteilija ja ohjelmoija ansaitsee tulot teoksistaan.

 

Alkuperäinen uutinen on luettavissa osoitteesta

http://www.afterdawn.com/news/article.cfm/2013/03/01/high_court_orders_uk_isps_to_block_multiple_file_sharing_sites