Senegalissa Internetin tilaajien määrä nousi kokonaisuudessaan vuonna 2011 130 %. Vuoden lopussa heitä oli 342 000. Mobiilin Internetin käyttäjien määrä nousi hurjat 680 % määrän ollen vuoden lopussa 188 000. Todellinen käyttäjien lukumäärä voi olla paljon suurempi, koska heitä voi olla viisikin per tilaaja.

 

Mobiilin Internetin markkinoita ajoi useampi tekijä. Operaattori Sonatel sai 3G-lisenssin. Markkinoille tulivat halvat älypuhelimet. Sosiaalisen netin suosio kasvoi nuorten keskuudessa. Vaaleilla oli myös ehkä merkitystä. Suuret kasvuluvut johtuvat paljolti pienestä käyttäjämäärästä. Vuoden 2011 lopussa vasta 2 % mobiililiittymistä sisältää Internetin.

 

Mobiililiittymillä oli vuoden 2011 lopussa 77 % penetraatio. Lähes kaikki liittymät olivat pre-paid-mallia. ADSL-tilaajien määrä nousi 13 % ja oli vuoden lopussa noin 93 000.

 

Siis, Afrikassakin tapahtuu jotakin myönteistä. Afrikkalaiset ostavat kännyköitä ja mobiilinettiä. Näyttäisi siltä, että he enemmän sivuuttavat kiinteän verkon ja siirtyvät suoraan mobiilin netin käyttäjiksi. Kehitysmaiden ei tarvitse seurata kehittyneitä maita eri teknologioiden käyttöönoton järjestyksessä.

 

Tekstissä käytetyt lähteet ovat alla.

http://www.indexmundi.com/senegal/gdp_real_growth_rate.html

http://www.oafrica.com/mobile/senegals-mobile-internet-users-up-by-680-in-2011/