Vielä vuonna 2007 kännyköiden akut kestivät koko päivän ilman uutta latausta, mutta tämän päivän älykännyköillä se on harvinaisempaa. Vuonna 2007 kännyköitä ei tarvinnut ladata edes joka päivä ja jos niin piti tehdä, se oli nurinan aihe.

 

Nykyään älykännykkä ei välttämättä kestä lataamatta edes koko työpäivää. Käyttäjät ovat kai jo tottuneet tähän.

 

Vuonna 2007 markkinoilla alettiin arvostaa akkukestoa enemmän uusia ominaisuuksia, uutta tehoa ja joustavuutta kännykässä. Trendin aloitti Applen iPhone.

 

Vuosi 2013 voi kääntää trendin takaisinpäin. On uusia näyttöteknologioita, jotka voivat auttaa meitä palaamaan aikaan, jolloin kännykkä piti ladata vasta yöpuulle käydessä. iPhone näyttö oli 3,5-tuumainen ja tämän päivän älykännyköissä se lähestyy jo viittä tuumaa.  Näyttö on tärkein tekijä, jonka avulla voidaan virrankulutukseen vaikuttaa.

 

Älykellot ovat tulossa markkinoille ja voivat vapauttaa kännykän monista käyttötilanteista ja siten säästävät kännykän akkua. Niitä voidaan käyttää esim. sähköpostiin, tekstiviesteihin ja sosiaaliseen verkottumiseen.

 

Kaksinäyttöisissä kännyköissä laitteen takapuolella on elektroniseen paperiin perustuva toinen näyttö. Se kuluttaa vain vähän virtaa ja vapauttaa etupuolen paljon virtaa kuluttavan ison värinäytön tehtäviin, joissa sitä todella tarvitaan. Venäläinen Yota Devices tuo tällaisen markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

 

Kuten älykellot, myös tablet-koneet vapauttavat älykännykän omiin tehtäviinsä. Älykännykät vain tekevät älykkäämpiä tehtäviä.

 

Minun ei ole vielä tarvinnut käyttää älykännykkää, jota pitäisi ladata kesken päivän. Minulla on käytössä yhä vanha Nokialainen värinäytöllä. Se riittää minun käyttööni aivan hyvin. Tulevaisuudessa olisi varmaan kiva älykännykkä. Silloin voisi hermo mennä, jos se ei kestäisi lataamatta koko päivää.

 

Lähteet:

http://www.informationweek.com/mobility/smart-phones/smartphone-battery-life-back-to-the-futu/240151953?cid=RSSfeed_IWK_All

http://www.yotaphone.com/